Lustrumconcert 110 jaar Arti

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
16-11-2018
20:00 - 22:00

Locatie
Theater Castellum, kleine zaal

Categorieën


Op vrijdag 16 november viert Harmonie Arti Alphen het 110-jarig bestaan van de muziekvereniging met een bijzonder najaarsconcert.

Arti werd opgericht op vrijdag 2 oktober 1908, door een aantal notabelen uit Alphen, Oudshoorn en Aarlanderveen. Hoewel het de bedoeling was een symfonieorkest te beginnen, was Arti in de eerste jaren een fanfare. Er was slechts één probleem… J. Basie, bestuurslid van het eerste uur: ,,Bijna niemand van ons kende een noot zo groot als een koe.” Het bestuur wilde van Arti een ‘modelvereeniging’ maken, waar “tijdens het repeteeren niet gerookt zal worden, leden niet spreken wanneer de Directeur aan ’t woord is, en het water op tijd uit de instrumenten verwijderen”. De leden wilden daarop weten of de dirigent, dhr. W.J. Smolders, daar soms over geklaagd had, maar dat bleek niet het geval… Het eerste concert van Arti vond plaats op 18 november 1909 in het Nutsgebouw, slechts (gratis) toegankelijk voor aandeelhouders (!), donateurs, begunstigers en genodigden. Dit concert was de eerste editie van de nog altijd bestaande najaarsconcerten.

Het Nutsgebouw is tegenwoordig de locatie van drie restaurants, Arti is inmiddels een harmonie, en alle leden kunnen al lang noten lezen, dus er is een hoop veranderd in de 110 jaren van Arti’s bestaan, maar nogal altijd geven we graag een mooi concert in het najaar. Deze avond is Albert-John Vervorst voor het eerst als vaste dirigent van Arti aan het werk, na zijn interim optreden op 24 maart jongstleden. Ook Jong Arti staat deze avond onder zijn leiding, want Madeleine Boertje, de nieuwe dirigent van Arti’s opleidingsorkesten, is helaas verhinderd.

Het programma kent een aantal verrassingen, waarover op een later moment meer bekend wordt gemaakt.

 

 

 

Repetitielocatie

Wellantcollege
Kalkovenweg 62
Alphen aan den Rijn

Repetitieavond

Elke dinsdagavond:
18:00u - 18:45u Toetie!
18:45u - 19:45u Jong Arti
20:00u - 22:10u Groot Arti

Volg Arti

Ledenmenu