2013 – heden

In januari 2013 verkoos Groot Arti de ervaren Dick Verhoef tot nieuwe dirigent. Onder zijn leiding worden nieuwe avonturen opgezet. Zo werden er al concerten gegeven met het Jong Nederlands Blazers Ensemble, van wie Dick Verhoef eveneens dirigent is, met zangroep Kameleon tijdens een muzikale reis om de wereld, en met zangeres MAI tijdens een concert waarin Arti zich van een geheel andere, swingende kant liet zien (april 2016). Ook concertreizen worden nog altijd ondernomen, zoals in juli 2013 de Ronde van Vlaanderen met concerten in Antwerpen, Gent en Brugge, en de concertreis naar Monschau, Keulen en Maastricht in juli 2015.

Jeugd en opleiden is erg belangrijk voor Arti. Daarom heeft Arti naast het opleidingsorkest Jong Arti het beginnersensemble Toetie! en voor kinderen die nog niet spelen is er Arti’s Muzikale Vorming. Ingrid Slangen was van september 2009 tot juni 2015 de vaste dirigent van Jong Arti, zij werd in september 2015 opgevolgd door Dick Verhoef, die sindsdien zowel Jong als Groot Arti dirigeert. Na Kim Bosch en Samuel Schelling heeft sinds september 2015 Frank Ohm de leiding over Toetie! Bert Gelderblom geeft de cursus AMV. Deze mensen en nog veel meer ondersteuners achter de schermen werken hard aan de toekomst van Arti.

Naast alle concerten en activiteiten voor Jong Arti en Groot Arti, zijn er voor de Artianen voor wie dit alles nog niet genoeg is uiteenlopende ensembles actief. Het koperkwintet treedt regelmatig op bij koren en kerkdiensten, de mini-harmonie De Arti’esten is veelgevraagd voor het brengen van serenades, kleinschalige concertjes, begeleiding van evenementen of vrolijke kerstmuziek, maar ook een klassiek blaaskwintet, een saxofoonkwartet en het ClarinetChoir kunnen voor een aangename verrassing zorgen. De nieuwste aanwinst is Swingband P’Arti waarin de jongste generatie Groot Arti-leden swingende en eigentijdse muziek spelen. Bij Arti hoeft geen enkele muzikant zich te vervelen!

De cursus Arti’s Muzikale Vorming, het startsensemble Toetie!, het fanatieke opleidingsorkest Jong Arti, de gedreven gevorderde harmonie Groot Arti, vele ensembles, enthousiaste leden, een divers en snel wisselend repertoire en zo´n twaalf bijzondere concerten per jaar: Arti is een vereniging om trots op te zijn!

Repetitielocatie

Wellantcollege
Kalkovenweg 62
Alphen aan den Rijn

Repetitieavond

Elke dinsdagavond:
18:45u - 19:45u Jong Arti
19:00u - 19:45u Toetie!
20:00u - 22:10u Groot Arti

Volg Arti

Ledenmenu