Zaterdag 6 juli geeft Harmonie Arti Alphen een zomers concert op het Rijnplein in Alphen a/d Rijn. Om 14.00 uur speelt het opleidingsorkest Jong Arti, en om 15.00 uur de concertharmonie Groot Arti. Beide concerten zijn gratis toegankelijk. Het programma gaat van filmmuziek tot swing, en van Kozakken tot Arabieren.

 

De concertharmonie Groot Arti staat onder leiding van Jan Gerrit Adema en speelt een divers programma met onder andere Pirates of the Caribbean en How to Train Your Dragon, maar ook Latijns-Amerikaans, Glenn Miller en Count Basie. Jong Arti staat sinds dit jaar onder leiding van Frank Ohm en speelt onder andere Sloveense en Latijnsamerikaanse dansen en het feestelijke Festivo.

 

Harmonie Arti werd opgericht in 1908 en is daarmee de oudste muziekvereniging van Alphen aan den Rijn, en zelfs 10 jaar ouder dan de gemeente zelf is. Maar de vereniging is springlevend, met een bloeiend opleidingsorkest Jong Arti en concertharmonie Groot Arti. Beide orkesten sluiten het seizoen af op het Rijnplein.

 

Jong Arti speelt om 14.00 uur, Groot Arti om 15.00 uur. De concerten duren een klein uur en zijn gratis toegankelijk. Ze gaan door bij droog weer.