Voorjaarsconcert 6 april: lijnen, vormen, kleuren, grafieken en kunst

Wat hebben lijnen, vormen, kleuren, grafieken, kunst en blaasmuziek met elkaar gemeen? Zij geven onze wereld vorm, zónder woorden. Dit concert staat in het teken van muziek die gaat over de grafische vormgeving van ons leven. Jong Arti, de orkestklas St’Arti, Toetie en concertharmonie Groot Arti geven het avondvullende concert in Theater Castellum.

Wat zou ons leven zijn zonder vormen en kleuren? Net als muziek, spelen ze een niet te onderschatten rol in onze communicatie. Componisten lieten zich door dit gegeven inspireren en daarvan stelde Arti een verrassend en gevarieerd programma samen. Groot Arti speelt bijvoorbeeld ‘Diagram’ van André Waignein en de ‘Geometric Dances’ van Roger Cichy, die de toehoorder zeker weten op het verkeerde been zetten. Jong Arti brengt onder andere ‘Yellows Mountains’ dat Jacob de Haan schreef als ode aan de bloeiende Zwitserse bergen van St. Moritz, en The Lion King met de hit ‘Circle of Life’ van Elton John.

Nieuwe muzikanten

Het is de eerste keer dat de nieuwe lichting ‘Toetie!’ zal optreden. Deze generatie is in januari gestart en heeft hard gewerkt aan hun bijdrage. De vorige generatie van Toetie is inmiddels doorgestroomd naar Jong Arti, het opleidingsorkest dat uiteraard ook te beluisteren is deze avond. Sinds november staat Frank Ohm, al van jongsaf zelf Artiaan, voor Jong Arti en nu voor Toetie. Ook in januari startte de tiendelige orkestklas St’Arti, onder leiding van Rens van Renssen. Dit concert is voor deze jonge beginners de afsluiting van hun cursus.

Het concert begint om 20.00 uur, om 19.30 uur gaat de zaal open.

Kaarten voor dit concert kosten €16 voor volwassenen en €10 voor kinderen tot 16 jaar (prijs inclusief pauzeconsumptie) en zijn te koop bij theater Castellum.

Graag tot ziens op 6 april!

16 maart 2024|
Nieuwe cursus St’Arti begint op 6 februari

Heeft jouw kind interesse in muziek? Geef hem of haar dan op voor St’Arti!  Op 6 februari begint de nieuwe cursus.

St’Arti zijn zogenoemde orkestklassen voor kinderen die nog nooit van hun leven op een instrument hebben gespeeld. 9 weken lang krijg je les op het instrument van jouw keuze, en oefen je wat je geleerd hebt met je mede-St’Artianen. Na 9 weken laat je horen wat je geleerd hebt tijdens een echt concert met St’Arti.

Daarna kun je, als je het leuk vindt, direct doorstromen naar les. En wie weet, speel je een paar maanden later wel vrolijk mee in Toetie!

Aanmelden? Stuur een mailtje naar jeugd@arti-alphen.nl en je ontvangt meer informatie. Of neem een kijkje op deze pagina.

22 januari 2024|
Game on! Familieconcert op 27 januari

Zaterdag 27 januari vindt ons jaarlijkse familieconcert plaats, met dit keer als thema: Game On!

Jong Arti onder leiding van de nieuwe dirigent Frank Ohm laat muziek horen van Pokémon tot aan Minecraft. En….het publiek wordt meegenomen in muzikale games. Komt dus gezellig mee-spelen! Het concert begint om 16:00 uur en wordt gehouden in het Groene Hart Leerpark, Prinses Beatrixlaan 4 in Alphen.

De toegang is gratis. Zeker het komen waard dus!

21 januari 2024|
Kom je bij Toetie spelen?

Ben jij een supermuzikant in de dop? Dan is dit je kans om niet meer alleen in je up op je kamer te oefenen! Want dinsdag 9 januari start een nieuwe Toetie!

Wat is Toetie? Dat is een ensemble voor kinderen die nog niet zo lang les hebben op een blaasinstrument of slagwerk. Als je een beetje op gang bent, wordt het dubbel zo leuk als je ook sámen met leeftijdgenoten muziek maakt.

Na een poos van samen leren, stroom je gezellig met zijn allen door naar ons opleidingsorkest Jong Arti. (en wie weet….ooit…….in concertharmonie Groot Arti….)

Meld je aan via jeugd@arti-alphen.nl en kom samen spelen!

2 januari 2024|
Ze zijn er weer: Arti’s kerstgroeten!

Ook dit jaar kunt u weer een bijzondere kerstgroet bestellen voor uw familie, kennis, of wie u maar wilt verrassen: de muzikale kerstgroet van Arti!

U kunt kiezen voor een kerstgroet op 20, 21, 23 december tussen 18:00 en 20:00 uur en op 24 december tussen 14:00 en 16:00 uur.

Hoe werkt dit? U bestelt een kerstgroet op de door u gewenste datum en tijd en geeft het adres en een kerstwens aan ons door. Op de aangegeven dag en tijd bellen wij bij uw dierbare aan en spelen met een klein ensemble van 4-5 muzikanten een paar kerstliedjes. En we overhandigen een kerstkaart met uw persoonlijke kerstwens. Wat een verrassing!

Wilt u dit jaar echt het verschil maken? Bestel dan deze muzikale kerstgroet! Mail naar info@arti-alphen.nl. Of vul het bestelformulier in op onze website en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

30 november 2023|
Ga naar de bovenkant