Ze zijn er weer: Arti’s kerstgroeten!

Ook dit jaar kunt u weer een bijzondere kerstgroet bestellen voor uw familie, kennis, of wie u maar wilt verrassen: de muzikale kerstgroet van Arti!

U kunt kiezen voor een kerstgroet op 20, 21, 23 december tussen 18:00 en 20:00 uur en op 24 december tussen 14:00 en 16:00 uur.

Hoe werkt dit? U bestelt een kerstgroet op de door u gewenste datum en tijd en geeft het adres en een kerstwens aan ons door. Op de aangegeven dag en tijd bellen wij bij uw dierbare aan en spelen met een klein ensemble van 4-5 muzikanten een paar kerstliedjes. En we overhandigen een kerstkaart met uw persoonlijke kerstwens. Wat een verrassing!

Wilt u dit jaar echt het verschil maken? Bestel dan deze muzikale kerstgroet! Mail naar info@arti-alphen.nl. Of vul het bestelformulier in op onze website en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

30 november 2023|
16 december: Winterconcert in Het Kruispunt

Op zaterdag 16 december geeft Groot Arti samen met het kamerkoor Cappella Fruí Cantus een sfeervol winterconcert in Het Kruispunt in Alphen aan den Rijn. Cappella Fruí Cantus is een meerstemmig ensemble bestaande uit enthousiaste en ambitieuze amateurmusici uit de omgeving van Leiden. Dit gezamenlijke winterconcert is een unieke samenwerking tussen een jong kamerkoor en het 115-jarige orkest.

Op de avond klinkt een afwisselend repertoire. Cappella Frui Cantus brengt onder leiding van Marta Leda klassieke kerstliederen, traditionals en American songbook, zoals ‘Mary did you know?’, ‘Angel Song’ en ‘White Christmas’. Arti met dirigent Jan Gerrit Adema speelt werken die niet allemaal met kerst verbonden zijn. Zo komen Chanoeka (het feest van de lichtjes) en de Children’s March van Percy Grainger voorbij. Gezamenlijk brengen koor en orkest ‘Chrismas Day’ van Gustav Holst.

Het concert ‘Glow’ begint om 20.15 uur en vindt plaats in Het Kruispunt aan de Van Nesstraat in Alphen aan den Rijn. Kaartjes kunnen vooraf worden gereserveerd via info@arti-alphen.nl of leden van Cappella Frui Cantus.

Kom luisteren en laat u verwarmen door mooie muziek!

Meer informatie over Cappella Frui Cantus vind tu op de website: www.cappellafruicantus.nl

28 oktober 2023|
Afscheid Jong Arti dirigente Madeleine Boertje op 3 november

Madeleine Boertje, dirigente van Jong Arti sinds 2018, heeft een nieuwe uitdaging gevonden en gaat Arti verlaten. Op vrijdagavond 3 november nemen we afscheid van haar met een concert van Jong Arti in de Nieuwe Muziekschool Alphen. Kom ook afscheid nemen van Madeleine! Het concert begint om 19:30 uur, de entree bedraagt 5 euro.

(meer…)

25 oktober 2023|
Arti viert 115 jarig bestaan met dienst in de Lichtkring

Arti bestaat 115 jaar! Dat vieren we onder andere in een muzikale kerkdienst in de Lichtkring op zondag 29 oktober. Groot Arti verzorgt de begeleiding van alle samenzangen in deze kerkdienst, waarin ook enkele kinderen worden gedoopt. Daarnaast speelt het harmonieorkest drie eigen bijdragen als intermezzo’s. De dienst in De Lichtkring begint om 10.00 uur en is vrij toegankelijk.

(meer…)

13 oktober 2023|
Jong Arti speelt tijdens Groot Alphens Combi Concert

Jong Arti speelt op zaterdag 28 oktober in de Adventskerk tijdens het Groot Alphens Combi Concert in de Adventskerk. Je kunt die middag van 14:00 tot 17:30 luisteren naar diverse Alphense orkesten. Jong Arti speelt als laatste orkest om 17:00 uur. Vóór Jong Arti spelen het opleidingsorkest van DSS Aarlanderveen, fanfare KNA Koudekerk, harmonie Excelsior Boskoop, fanfare Wilhelmina Zwammerdam en harmonieorkest Crescendo uit Alphen. De concertmiddag wordt om 12:30 uur ingeluid met een optreden van showkorps Con Brio in het centrum van Alphen. Zin in een muzikale middag? Kom dan luisteren in de Adventskerk! De toegang is gratis.

13 oktober 2023|
Ga naar de bovenkant