Madeleine Boertje, dirigente van Jong Arti sinds 2018, heeft een nieuwe uitdaging gevonden en gaat Arti verlaten. Op vrijdagavond 3 november nemen we afscheid van haar met een concert van Jong Arti in de Nieuwe Muziekschool Alphen. Kom ook afscheid nemen van Madeleine! Het concert begint om 19:30 uur, de entree bedraagt 5 euro.

Sinds 2018 zwaait Madeleine Boertje de scepter over de jeugd- en opleidingsorkesten van Harmonie Arti. Met verve! Zij sloeg de muzikanten in opleiding letterlijk en figuurlijk door hoogtepunten en donkere (corona) tijden, met creativiteit, fysiek en virtueel.
Het leiden van muzikanten in opleiding, jong en ouder, is geen sinecure. Er wordt vaak te makkelijk over gedacht: “Oh, die muziek is toch eenvoudiger?”. Maar het tegendeel is waar! Veel meer nog dan bij gevorderde muzikanten, moet je elke muzikant op zijn of haar eigen niveau motiveren, begeleiden, op weg helpen door dips en dalen, alle zeilen bij zetten om iedereen bij de les te houden en om mooie concerten te kunnen geven.
Madeleine kan dat allemaal, en heeft menige muzikant een heel eind verder geholpen in zijn of haar muzikale carrière. Maar nu heeft zij een nieuwe uitdaging gevonden, en verlaat zij Harmonie Arti.
Tijdens haar afscheidsconcert ‘Adieu Madeleine’ op 3 november zetten we haar natuurlijk nog volop in het zonnetje. Leuk als je komt luisteren!