Ancora Arti. Het betekent zoveel als ‘nog altijd’ of ‘weer’. En dat is precies wat Arti in haar eerste verenigingsconcert sinds februari 2020 concert laat horen. Harmonie Arti is er nog altijd. Met prachtige muziek, met jeugd, met toekomst. Op 23 april klinken in de kleine zaal van Theater Castellum de opleidingsorkesten Toetie en Jong Arti en de concertharmonie Groot Arti.

In het programma ‘Ancora Arti’ zijn onder andere werken uit de Renaissance te horen, de periode van wedergeboorte van de klassieke kunsten een paar eeuwen geleden. Hoe toepasselijk, want dit eerste concert sinds 26 maanden voelt voor Arti als een wedergeboorte. Maar er klinken ook hedendaagse werken die gaan over verandering, hoop en nieuwe vergezichten.

Een afwisselende avond, gebracht door de twee opleidingsorkesten, Toetie en Jong Arti, onder leiding van Madeleine Boertje en de concertharmonie Groot Arti met de nieuwe dirigent Jan Gerrit Adema. Kaarten zijn verkrijgbaar via https://theatercastellum.nl/evenement/23-04-2022/ancora-arti.html