Arti bestaat 115 jaar! Dat vieren we onder andere in een muzikale kerkdienst in de Lichtkring op zondag 29 oktober. Groot Arti verzorgt de begeleiding van alle samenzangen in deze kerkdienst, waarin ook enkele kinderen worden gedoopt. Daarnaast speelt het harmonieorkest drie eigen bijdragen als intermezzo’s. De dienst in De Lichtkring begint om 10.00 uur en is vrij toegankelijk.

Ensembles van Arti begeleiden vaker kerkdiensten, maar de aanwezigheid van de gehele harmonie is ter gelegenheid van het 115-jarig bestaan van de vereniging.

Voluit heet Arti ‘christelijke muziekvereniging Arti et Religioni’, wat in de volksmond het makkelijker uit te spreken Harmonie Arti is geworden. Regelmatig spelen ensembles bij vieringen, maar elk lustrum viert de vereniging met de begeleiding van een kerkdienst met het volledige orkest. Concertharmonie Groot Arti onder leiding van Jan Gerrit Adema begeleidt tijdens de doopdienst samenzangen, en koos passende eigen bijdragen, zoals Evening Prayer uit de opera Hans en Grietje van Engelbert Humperdinck, en de Children’s March van Percy Grainger.

Arti werd opgericht in 1908 en is daarmee de oudste muziekvereniging van Alphen aan den Rijn, en zelfs 10 jaar ouder dan de gemeente zelf is.

De doopdienst in De Lichtkring begint om 10.00 uur en is vrij toegankelijk. De Lichtkring is gevestigd aan de Amerikalaan 91 in Alphen aan den Rijn.