Voor het opleidingsorkest Jong Arti en het beginnersensemble Toetie zoekt Harmonie Arti Alphen een dirigent (m/v). Hij of zij is in het bezig van het diploma directie of studerend daarvoor (3de/4de jaars) en beschikbaar voor repetities op dinsdagavond van 18.00 tot 19.45 uur.

Arti hecht eraan een dirigent te vinden die bedreven is in en plezier beleeft aan het vormgeven en ontwikkelen van de actieve jeugdafdeling van de vereniging. Dit in samenspraak met de dirigent van het gevorderde orkest als artistiek verantwoordelijke voor de gehele vereniging, het bestuur en de artistieke commissie.

De jeugdleden spelen de eerste drie jaar (diploma A-niveau) in Toetie en daarna in Jong Arti. Wanneer diploma B (of gelijkwaardig niveau) behaald is, mag het jeugdlid voorspelen voor Groot Arti. De jeugdorkesten bieden de leden een kennismaking met gevarieerd repertoire, veel concertervaring, een goede orkestdiscipline en, belangrijk, een gezellige omgeving. Het streven is dat jeugdleden na Jong Arti moeiteloos en met plezier kunnen instromen bij Groot Arti.

De proefdirecties en gesprekken vinden plaats in juni 2015. Vanaf 25 augustus staan Jong Arti en Toetie onder leiding van de nieuwe dirigent. Sollicitaties vergezeld van curriculum vitae ontvangt Arti graag voor 15 mei via arti_alphen@hotmail.com. Ook vragen kunnen naar dit adres worden gestuurd.