Muzikale leiding Groot Arti: Jan Gerrit Adema

Jan Gerrit Adema is bastubaïst en speelde als freelance musicus bij verschillende orkesten waaronder het Radio Kamer Orkest, het Noord Nederlands Orkest, het Brabants Orkest en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Als dirigent behaalde hij de diploma’s voor zowel hafabra- als orkestdirectie en is hij op dit moment werkzaam bij Muziekvereniging Tog uit Berlicum en het Dordrechts Philharmonisch Orkest. Jan Gerrit is ook het creatieve brein en medeoprichter van Sonolize: een platform waar componisten, arrangeurs en muzikanten bladmuziek digitaal aanbieden en kopen.

Het spelen van ongekend repertoire en het geven van anders-dan-andere concerten zijn twee aspecten van muziek maken waarin Arti en Jan Gerrit elkaar vinden, naast tijd voor een geintje en anekdotes tijdens de repetities waarin hard wordt gewerkt voor een goed resultaat.

Jan Gerrit Adema
Muzikale leiding Jong Arti: Frank Ohm
Frank Ohm is geboren in Alphen aan den Rijn. Hij is saxofonist en is zelf ooit ook begonnen met spelen bij Arti et Religioni. Eén van de plekken waar zijn passie voor muziek is begonnen.
Opgeleid tot muziekdocent aan het conservatorium van Amsterdam (CvA), is Frank thuis in het overbrengen van zijn muzikale ideeën op (beginnende) muzikanten. Op het CvA heeft hij directielessen gevolgd bij Hans van den Brand en Edwin Paarlberg. Daarnaast is hij ook opgeleid in het arrangeren van muziek voor verschillende samenstellingen. Frank heeft zich verdiept in allerlei soorten instrumenten, waaronder vele van de instrumenten die Jong Arti rijk is. Hierdoor weet hij uit ervaring waar de muzikale en technische uitdagingen liggen van de instrumenten en kan hij zich goed verplaatsen in de spelers van het orkest.
Naast Jong Arti staat Frank ook op de bok bij opleidingsorkest OBK in Driebruggen. Hij geeft leiding aan verschillende kleinere muziekgroepen binnen de kerk en is muziekdocent aan het Groene Hart Lyceum in Alphen aan den Rijn. “Als muziek maken leuk is, dan leer je het vanzelf”. En dat is iets waar Frank als dirigent naar streeft.