Muzikale leiding Groot Arti: Jan Gerrit Adema

Jan Gerrit Adema is bastubaïst en speelde als freelance musicus bij verschillende orkesten waaronder het Radio Kamer Orkest, het Noord Nederlands Orkest, het Brabants Orkest en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Als dirigent behaalde hij de diploma’s voor zowel hafabra- als orkestdirectie en is hij op dit moment werkzaam bij Muziekvereniging Tog uit Berlicum en het Dordrechts Philharmonisch Orkest. Jan Gerrit is ook het creatieve brein en medeoprichter van Sonolize: een platform waar componisten, arrangeurs en muzikanten bladmuziek digitaal aanbieden en kopen.

Het spelen van ongekend repertoire en het geven van anders-dan-andere concerten zijn twee aspecten van muziek maken waarin Arti en Jan Gerrit elkaar vinden, naast tijd voor een geintje en anekdotes tijdens de repetities waarin hard wordt gewerkt voor een goed resultaat.

Jan Gerrit Adema
Muzikale leiding Jong Arti en Toetie!: Madeleine Boertje

Madeleine Boertje studeerde aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam, hoofdvak dwarsfluit en Docent Muziek. Na het conservatorium studeerde zij hafa-directie aan Bourdon Hogeschool, bij aanvankelijk Gerrit Fokkema en vervolgens Gerhart Drijvers, waar zij in 2014 afstudeerde. Als fluitiste in verschillende orkesten en tijdens haar directiestudie en -werkzaamheden deed zij ruime ervaring op met een breed repertoire en orkesten van uiteenlopende niveaus. 

Naast dirigent van de twee opleidingsorkesten bij Arti, is Madeleine dirigent van Het Edes Orkest en Sootjevisch, een driestemmig dameskoor + combo uit Zevenhuizen. Als dirigent deelt Madeleine graag haar ambitie met haar orkesten. Echt muziek maken staat bij haar voorop. Daarom werkt zij graag aan klank, balans, zuiverheid, frasering en muzikale beleving, met als uiteindelijke doel het publiek te raken en een prachtige avond te bezorgen.