Harmonie Arti organiseert elk voorjaar het Toekomstconcert, een avond waarop alle onderdelen en leerlingen van de vereniging zich laten horen, behalve de concertharmonie Groot Arti. Afgelopen dinsdag 16 april was het weer zover: zo’n 50 leerlingen traden op voor een tot de nok toe gevulde aula van het Wellant College.

Voor het eerst stond het concert onder leiding van Madeleine Boertje, de nieuwe dirigent van opleidingsorkest Jong Arti en beginnersensemble Toetie! De 18 kinderen die de tien lessen van de cursus St’Arti volgden, kregen les van verschillende Arti-leden. Nu ontvingen zij onder groot applaus van hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s hun certificaat.

Na een intermezzo door een aantal leden van Groot Arti sloten alle spelers het Toekomstconcert gezamenlijk af met een swingende blues. Het Toekomstconcert bracht een uur vrolijke muziek, waarin het publiek vol bewondering was hoever je kunt komen door thuis te oefenen en met goede begeleiding. Wie had tien weken geleden gedacht dat hun kind nu een blues kon spelen? Een aantal van hen gaat door met professionele lessen bij de Nieuwe Muziekschool Alphen, waarna zij al na de herfstvakantie in Toetie! kunnen aansluiten en hun hobby als muzikant écht kan beginnen. Meer informatie over Arti is te vinden op www.arti-alphen.nl