Op zaterdag 8 februari geeft Harmonie Arti Alphen haar jaarlijkse concert speciaal voor families met jonge kinderen. In het Scala College aan de Kees Mustersstraat spelen alle tachtig muzikanten van Arti mee in een vrolijke reis door Europa met de Arti Express. De hoofdconducteur neemt de kinderen mee langs landen en de verschillende soorten instrumenten in een harmonieorkest.

Beginnersensemble Toetie, opleidingsorkest Jong Arti en de muzikanten van Groot Arti spelen onder leiding van Madeleine Boertje muziek in verschillende stijlen en uit allerlei landen. Vrolijke liedjes worden gezongen door het Railrunnerkoortje. De hoofdconducteur zorgt ervoor dat iedereen weer op tijd op het eindstation aankomt…of gooit een treinstaking toch roet in het eten?

Arti geeft elk jaar een concert speciaal voor kinderen tot een jaar of 7. Doel is om te laten zien dat een concert niet saai hoeft te zijn waarbij je stil moet zijn en zitten. De familieconcerten van Arti zijn altijd een feestje waar van alles gebeurt. Kinderen kunnen meedoen zoveel als ze willen en mogen verkleed komen, net als de muzikanten van Arti.

De toegang voor De Arti Express is gratis. Het concert is van 19.00 tot 20.00 uur. Locatie is het Scala College aan de Kees Mustersstraat, locatie Nieuwe Sloot, in Alphen aan den Rijn.