Groot Arti is de concertharmonie van de vereniging. Het orkest geeft zo’n vijf optredens per jaar en staat in Alphen bekend om de muzikale kwaliteit en de originele, bijzondere concertprogramma’s. Met ongeveer 50 ervaren muzikanten werken we aan onze ambitie om concerten te geven op een hoog muzikaal niveau. Het repertoire varieert van oorspronkelijke harmoniemuziek tot klassieke stukken, en van film- en musicalrepertoire tot wereldmuziek en popnummers.


Naast concerten in Alphen en omgeving maakt Groot Arti ook regelmatig korte muziekreizen naar het buitenland of andere steden in Nederland.

De vele concerten en wisselende programma’s maken dat het muzikale talent van onze ervaren muzikanten echt tot zijn recht komt. Groot Arti is daarom een fijn orkest voor ambitieuze muzikanten. Die ervan houden om tijdens repetities en bij thuisstudie aan de slag te gaan met uitdagende muziek. Dit levert gezellige repetitieavonden op, en een bijzondere verenigingssfeer. Mede daardoor is Arti een gezonde en goed bezette vereniging.

Groot Arti staat sinds 2020 onder leiding van Jan-Gerrit Adema.


We repeteren op dinsdagavond van 20.00 tot 22.10 uur in de aula van Yuverta, Kalkovenweg 62 in Alphen aan den Rijn.