Harmonie Arti heeft een subsidie van 1500 euro gekregen van het Fonds Alphen en Omstreken voor een project dat gericht is op jeugd. Het doel van het project is om jonge kinderen de mogelijkheid te bieden haar of zijn muzikale talenten te laten ontdekken. Op dinsdag 4 februari 2020 begint de nieuwe cursus St’Arti.

Subsidie Fonds Alphen

Arti werkt hard aan om alle kinderen in Alphen a/d Rijn in aanraking te laten komen met muziek luisteren en maken. Familieconcerten, schoolbezoeken en opleidingsensembles voor beginnende muzikanten zijn de belangrijkste activiteiten. Arti is heel blij met de financiële steun van Fonds Alphen en Omstreken, die vooral gebruikt wordt om extra instrumenten aan te schaffen voor beginnende jonge muzikanten voor de aankomende cursus St’Arti, zoals speciale fluitmondstukken, kunststof trombones en slagwerk.

Fonds Alphen en omstreken steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen a/d Rijn en omgeving. Het fonds ondersteunt met name projecten van verenigingen en stichtingen op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.

Nieuwe cursus St’Arti

Harmonie Arti start op dinsdag 4 februari 2020 met een nieuwe St’Arti: kinderen die nog nooit les hebben gehad leren op een blaasinstrument spelen in een ensemble. De cursus St’Arti is speciaal voor kinderen in de leeftijd van groep 4 tot en met groep 8. Tijdens deze workshops spelen beginnende muzikanten samen met andere kinderen in het startorkest en leert men spelenderwijs het notenschrift. De cursus is op tien dinsdagavonden van 18.00 tot 18.45 uur in het Wellant College aan de Kalkovenweg in Alphen a/d Rijn. Kinderen kunnen kiezen uit zeven verschillende instrumenten en krijgen deze mee naar huis om te oefenen. Bij enthousiasme kunnen zij vervolgens les volgen bij een professionele docent. Na ongeveer een half jaar les kunnen leerlingen instromen in het opleidingsensemble Toetie!.

Nog geen idee naar welk instrument de voorkeur uitgaat? Op dinsdag 17 december is er tussen 18.00 en 18.45 uur gelegenheid om instrumenten uit te proberen.

Meer informatie over St’Arti en Arti in het algemeen is te vinden op www.arti-alphen.nl. Aanmelden voor de cursus kan via info@arti-alphen.nl tot zaterdag 21 december 2019.