Het uitgaansleven zag er in de jaren 50 heel anders uit dan tegenwoordig…  Een avondje naar de muziek betekende in die jaren dat je eerst naar een concert luisterde en na de pauze kon genieten van een voorstelling van de plaatselijke toneelvereniging of een toepasselijke film. Een afwisselend uitje dus. Van sommige gebruiken is het jammer dat ze zijn verdwenen, en daarom gaat Arti zo’n 60 jaar terug in de tijd! Voor de pauze speelt Arti afwisselende muziek van de Amerikaanse componist en arrangeur Alfred Reed. Van de wervelende Armeense Dansen tot het prachtige Nocturne en het feestelijke A Jubilant Overture.

Na de pauze verandert het sfeervolle Parktheater in een bioscoop uit de jaren vijftig: de Oscar-winnende film Fanfare van Bert Haanstra uit 1958 verschijnt op het witte doek. In Fanfare gaat het hard tegen hard tussen twee concurrerende plaatselijke muziekverenigingen….een geschiedenis die op creatieve wijze toch een goede afloop krijgt…

Harmonie & Fanfare: komt dat zien en horen op 25 maart in het Parktheater in Alphen a/d Rijn!

Kaartjes zijn te koop aan de zaal of te reserveren via een mail naar info@arti-alphen.nl. Volwassenen betalen € 10,-, jeugd t/m 16 jaar € 5,- en Vrienden van Arti betalen slechts € 8,-.