Op vrijdag 9 december luidt Harmonie Arti Alphen samen met stadsorganist Simon Stelling het jaar 2022 uit met een concert in de 100-jarige Adventskerk. Met een hoofdrol voor de componist voor orgel en orkest Camille Saint-Saens, brengen Simon Stelling en Arti een afwisselend programma.

Harmonie Arti speelt al sinds de oprichting in 1908 minimaal één keer per jaar in de kerk op deze plek in het centrum. Met de brand in april 1916 waarbij de voorganger van de Adventskerk verloren ging, moest ook Arti voor haar concerten uitwijken naar andere locaties. Maar de nieuwe kerk die in 1923 werd geopend, is met zijn prachtige akoestiek en sfeervolle glas in lood-ramen een van de meest geliefde concertlocaties voor Arti in Alphen a/d Rijn.

Het eeuwfeest van de Adventskerk kon dan ook niet voorbij gaan zonder dat Arti hier een concert geeft. Op vrijdag 9 december spelen de concertharmonie onder leiding van Jan Gerrit Adema en stadsorganist Simon Stelling een afwisselend programma met Frans, Brits en Nederlands repertoire, apart én gezamenlijk. De imposante klank van het beroemde Steinmeyer-orgel dat de afgelopen jaren werd gerestaureerd, vormt een indrukwekkende combinatie met dat van de concertharmonie Arti.

Het concert begint om 20.00 uur, om 19.30 uur gaat de Adventskerk open. Het concert is zonder pauze, en na afloop is er gelegenheid voor een drankje in de foyer van de kerk. Kaarten kosten €10,- (t/m 16 jaar €5) en zijn te koop aan de zaal.

Meer informatie over het concert en over Arti is te vinden op www.arti-alphen.nl.