Jong Arti is ons opleidingsorkest, bedoeld voor mensen die minimaal ongeveer 3 jaar les hebben op een blaas- of slagwerkinstrument. In Jong Arti vinden muzikanten van alle leeftijden uitdaging en plezier in het spelen van afwisselende muziek tijdens eigen en gezamenlijke concerten. Samenspelen met anderen stimuleert en is veel leuker dan alleen oefenen op een zolderkamertje. Jong Arti speelt, net als Groot Arti, uiteenlopende muziek, van pop tot klassiek.

Spelen in Jong Arti betekent niet dat les niet meer nodig is. In Jong Arti verbeter je jezelf in samenspelen. Les blijft nodig om beter te worden op je instrument: hoe beter je kunt spelen, hoe leuker het wordt! Na enkele jaren in Jong Arti kan een muzikant, als het muzikale niveau dat toelaat, overstappen naar Groot Arti, in overleg met de dirigenten.

Jong Arti geeft vaak concerten. Leuk voor de fans, om ook eens het resultaat van al dat oefenen te beluisteren. En te horen hoe mooi en goed beginnende muzikanten met een beetje goede wil, hard studeren en enthousiasmerende leiding kunnen spelen.

Kortom: Jong Arti is een leerzame, stimulerende en gezellige mogelijkheid voor jong en oud om alles over het spelen in een orkest te leren.

Frank Ohm is sinds november 2023 de dirigent van Jong Arti.

We repeteren op dinsdagavond van 18.45 tot 19.45 uur in de aula van Yuverta, Kalkovenweg 62 in Alphen aan den Rijn.