Harmonie Arti start medio januari 2018 met het Laat Je Horen! – startorkest! Deze cursus is speciaal voor kinderen, in de leeftijd van groep 5 tot en met groep 8, die geen instrument bespelen maar wel een blaas- of slaginstrument zouden willen bespelen of het willen uitproberen.

De cursus is op tien dinsdagavonden, van 18.00 tot 18.45 uur in het Wellant College aan de Kalkovenweg in Alphen a/d Rijn. De eerste repetitie is op dinsdag 9 januari 2018. Tijdens deze repetities spelen de beginnende muzikanten samen met andere kinderen in het startorkest en leert men spelenderwijs het notenschrift. Het instrument krijgt de cursist mee naar huis om thuis op te oefenen. Tijdens het Toekomstconcert op zaterdag 31 maart geeft het startorkest een concert, waar men samen speelt met de twee andere opleidingsorkesten van Arti: Toetie en Jong Arti!

Is het bespelen van een instrument goed bevallen, dan kan men les volgen bij een professionele muziekdocent. Arti regelt een muziekdocent die een aantal lessen geeft tot de zomervakantie tegen een gereduceerd tarief.

De cursus wordt gegeven in groepjes van maximaal vijftien kinderen. Kosten zijn 40 euro, vooraf te voldoen. De deelnemer volgt hiervoor wekelijks les, ontvangt een blaas- of slaginstrument naar keuze, het lesmateriaal en speelt mee tijdens één van Arti´s concerten. De huur van het instrument is bij de prijs inbegrepen. Wel wordt er een eenmalige borg gevraagd. De borg wordt teruggestort als het instrument weer in goede staat is geretourneerd aan Arti.

Uit deze instrumenten kan er gekozen worden:startorkest

  • Bariton;
  • Dwarsfluit;
  • Hoorn;
  • Klarinet;
  • Slagwerk (melodisch slagwerk, zoals bongo’s, klokkenspel e.d.);
  • Trombone;
  • Trompet.

Voor meer informatie en inschrijvingen kan contact opgenomen worden met het secretariaat, via info@arti-alphen.nl of schrijf je in via deze link.

De inschrijving is gesloten.