Onze concertharmonie Groot Arti heeft sinds 1 maart 2021 een nieuwe dirigent! Na het vertrek van Albert-John Vervorst in januari 2020, heeft Jan Gerrit Adema in een tijd van wel of niet of alleen in kleine groepen repeteren, van concerten die niet doorgingen en van ongewisheid voor de toekomst, ons als orkest bij elkaar weten te houden. Dat heeft uiteindelijk geleid tot het officieel maken van deze samenwerking met ingang van dit nieuwe seizoen.

Jan Gerrit is bastubaïst en speelde als freelance musicus bij verschillende orkesten waaronder het Radio Kamer Orkest, het Noord Nederlands Orkest, het Brabants Orkest en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Als dirigent behaalde hij de diploma’s voor zowel hafabra- als orkestdirectie en is hij op dit moment werkzaam bij Muziekvereniging Tog uit Berlicum en het Dordrechts Philharmonisch Orkest. Jan Gerrit is ook het creatieve brein en medeoprichter van Sonolize: een platform waar componisten, arrangeurs en muzikanten bladmuziek digitaal aanbieden en kopen.

Het spelen van ongekend repertoire en het geven van anders-dan-andere concerten zijn twee aspecten van muziek maken waarin Arti en Jan Gerrit elkaar vinden, naast tijd voor een geintje en anekdote tijdens de repetities waarin hard wordt gewerkt voor een goed resultaat.

Heb je belangstelling mee te spelen in onze concertharmonie Groot Arti onder leiding van Jan Gerrit Adema? Stuur dan een mailtje naar info@arti-alphen.nl en kom eens langs op dinsdagavond!