Harmonie Arti begint op 23 augustus weer met de repetities voor het seizoen 2016/2017.Wij verwelkomen altijd graag nieuwe leden, in het beginnersensemble Toetie!, in het opleidingsorkest Jong Arti én in het vlaggenschip van de vereniging Groot Arti. Toetie! staat onder leiding van Frank Ohm, en biedt jonge kinderen die nog maar net aan hun muzikale leven zijn begonnen de kans om samen te leren spelen in een ensemble. Tot en met ca 3 jaar les zien kinderen hier gezellig met leeftijdgenoten van alles voorbij komen: zuiverheid, zelfstandig tellen, op de dirigent letten, niet in de war raken van je buurman/vrouw die totaal iets anders doet en dan ook nog je eigen instrument (steeds beter) leren beheersen.

In het opleidingsorkest Jong Arti zetten we er aan stap extra bij: een harmonieorkest dat zelf concerten geeft, verschillende soorten muziek speelt en uitdagingen biedt voor muzikanten die tot en met 6-7 jaar les hebben. Les is belangrijk, want zo kun je het niveau halen om mee te gaan spelen in Groot Arti!

Dat orkest speelt veelzijdige, vaak onbekende muziek, zoekt altijd naar bijzondere concerten en locaties om te spelen en trekt er eens in de 2,3 jaar op uit naar het buitenland voor een concertreis. Zowel Jong als Groot Arti staat onder leiding van Dick Verhoef. Kom eens langs op de dinsdagavond in het Wellant College aan de Kalkovenweg 62 in Alphen a/d Rijn! Vanaf 23 augustus zijn we daar weer elke week te vinden: van 18.45 tot 19.45 uur repeteert Jong Arti, van 19.00 tot 19.45 uur Toetie! en van 20.00 tot 22.10 uur Groot Arti.