Harmonie Arti biedt voor alle leeftijden en niveaus ensembles om in samen te spelen. Les krijgen gebeurt op muziekscholen en bij privé docenten, maar het geleerde in praktijk brengen is toch het allerleukst in een echt orkest.

Tussen 18.00 en 18.45 uur kunnen de echt beginnende muzikanten terecht in Toetie!. De muzikanten in dit ensemble onder leiding van Madeleine Boertje hebben tot ongeveer drie jaar les, vergelijkbaar met muziekdiploma A.

Eenmaal wat meer ervaren, dan maakt de muzikant de overstap naar opleidingsorkest Jong Arti, eveneens met dirigent Madeleine Boertje. Van 18.45 tot 19.45 uur studeert dit orkest lastige muziek in en bereidt het zich voor op concerten en festival. Jong Arti is geschikt voor muzikanten die ca drie tot ca zes jaar les en orkestervaring hebben.

Van 20.00 tot 22.15 uur repeteert de concertharmonie Groot Arti onder leiding van Albert-John Vervorst. In dit orkest spelen gevorderde muzikanten, met minimaal zes jaar les (muziekdiploma C) en orkestervaring. De muziek is uitdagend en zeer uiteenlopend in stijlen en sferen. Op dit moment zijn Jong en Groot Arti in voorbereiding voor 16 november, wanneer Arti het 110-jarig bestaan viert met een galaconcert in Theater Castellum.

Je bent van harte welkom op dinsdag 16 oktober! Je kan je vooraf aanmelden voor de open repetitie via info@arti-alphen.nl. Dan zorgen wij dat de bladmuziek er is! Hopelijk tot dan!