*Momenteel wordt Arti’s Muzikale Vorming niet gegeven. Een soortgelijke cursus is in februari 2020 van start gegaan. Voor meer informatie en inschrijvingen kan contact opgenomen worden via info@arti-alphen.nl

Arti organiseert al jarenlang de cursus Arti´s Muzikale Vorming die speciaal is voor kinderen die (nog) geen instrument bespelen maar wel willen kennismaken met muziekinstrumenten, het harmonieorkest en het notenschrift. De cursus bestaat uit twintig lessen en wordt gegeven in groepjes van maximaal zes kinderen, in de leeftijd van groep 5 tot en met groep 8.

Arti's Muzikale VormingIn Arti’s vrolijke cursus leren kinderen spelenderwijs noten lezen met blokfluit en klokkenspel, mogen zij instrumenten uitproberen, maken zij enkele repetities mee van het opleidingsorkest Jong Arti en treden zij zelfs op tijdens een echt concert. De cursus is geheel vrijblijvend, maar indien gewenst kunnen enthousiaste cursisten beginnen met lessen op een blaas- of slagwerkinstrument.

De cursus “Arti’s Muzikale Vorming” is een variant van de meer bekende cursus “Algemene Muzikale Vorming” (AMV), die door reguliere muziekscholen worden gegeven. “Arti’s Muzikale Vorming” onderscheidt zich doordat het in het bijzonder gericht is op het harmonieorkest, korter duurt en veel doet aan het samen spelen van muziek. Arti hoopt hiermee de drempel naar het leren bespelen van een instrument en het lidmaatschap van een orkest te verlagen.

Evie-Janne van Noorel en Bert Gelderblom zijn Arti´s AMV-docenten. De cursus is op 20 dinsdagavonden, van 19.00 tot 19.45 uur in het Wellant College aan de Kalkovenweg in Alphen a/d Rijn. De deelnemer volgt hiervoor wekelijks les, ontvangt het lesmateriaal, een blokfluit en een klokkenspel, en speelt mee tijdens één van Arti´s concerten. Momenteel wordt Arti’s Muzikale Vorming niet gegeven.