Dirigenten

Muzikale leiding Groot Arti

In januari 2020 hebben wij helaas afscheid genomen van onze Groot Arti dirigent en artistiek leider Albert-John Vervorst, wegens gezondheidsredenen. Albert-John, de muzikanten en het bestuur van Harmonie Arti vinden het enorm jammer, maar kijken terug op een hele fijne en plezierige periode waarin wij onder zijn leiding toegewerkt hebben naar prachtige concerten en het muzikale niveau naar een hoger plan hebben getild. Albert-John, heel erg bedankt voor de afgelopen jaren en wij hopen elkaar in de toekomst nog eens tegen te komen!

Gelukkig hebben wij een invaldirigent gevonden tot aan de zomervakantie. Jan Gerrit Adema zal in februari starten als interim dirigent voor Groot Arti.

Muzikale leiding Jong Arti

Madeleine Boertje studeerde aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam, hoofdvak dwarsfluit en Docent Muziek. Na het conservatorium studeerde zij hafa-directie aan Bourdon Hogeschool, bij aanvankelijk Gerrit Fokkema en vervolgens Gerhart Drijvers, waar zij in 2014 afstudeerde. Als fluitiste in verschillende orkesten en tijdens haar directiestudie en -werkzaamheden deed zij ruime ervaring op met een breed repertoire en orkesten van uiteenlopende niveaus. Vanaf september 2018 verzorgt Madeleine Boertje het gehele opleidingstraject van Harmonie Arti Alphen a/d Rijn.

Madeleine is zeer ambitieus. Zo deed ze in juni 2016 mee aan The Young Conductor Awards, een directiewedstrijd voor jonge dirigenten. Als zesde van de 24 deelnemers haalde zij de finale net niet, maar behaalde ze zeker een mooi resultaat. Naast dirigent van de twee opleidingsorkesten bij Arti, is Madeleine dirigent van Het Edes Orkest en Sootjevisch, een driestemmig dameskoor + combo uit Zevenhuizen.

Als dirigent deelt Madeleine graag haar ambitie met haar orkesten. Echt muziek maken staat bij haar voorop. Daarom werkt zij graag aan klank, balans, zuiverheid, frasering en muzikale beleving, met als uiteindelijke doel het publiek te raken en een prachtige avond te bezorgen. Arti kijkt ernaar uit met Madeleine samen te werken aan een groeiende en bloeiende toekomst van de opleidingsorkesten.

Muzikale leiding Toetie!

Het beginnersensemble Toetie!, dat in januari 2009 is opgericht, stond eerder onder leiding van Kim Bosch en Samuel Schelling, beide muzikanten die bij Arti zijn opgegroeid en diploma’s aan conservatoria hebben behaald. Tot september 2017  leidde Frank Ohm Toetie!, tijdens zijn studie Schoolmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Na Frank nam Ismahaan Mohamed het stokje van Toetie! over. Zij wist met enthousiasme de beginnende muzikanten op weg te helpen in het samenspelen en muziek instuderen.

Met het ontstaan van St’Arti, als ensemble en cursus voor échte beginners, heeft Arti de ambitie om Toetie! een niveau hoger te brengen. Daarvoor is een professionele leiding en veel ervaring nodig; niets is moeilijker dan het leiden van een beginnersorkest. Met Madeleine Boertje heeft Toetie! per september 2018 een kundige dirigent die de muzikanten in Toetie! op weg kan helpen richting Jong Arti.

Repetitielocatie

Wellantcollege
Kalkovenweg 62
Alphen aan den Rijn

Repetitieavond

Elke dinsdagavond:
17:50u - 18:35u Toetie!
18:45u - 19:45u Jong Arti
20:00u - 22:10u Groot Arti

Volg Arti

Ledenmenu