Dirigenten

Muzikale leiding Groot Arti

Met ingang van het seizoen 2018-2019 staat de concertharmonie van Arti onder leiding van de nieuwe dirigent Albert-John Vervorst. Albert-John Vervorst (1980) startte op zijn 6de bij ‘Vlijt & Volharding’ uit Oost-Souburg (Zeeland) in een blokfluitgroepje en daarna als slagwerk-leerling. Hij volgde de slagwerkopleiding aan de Zeeuwse muziekschool en besloot naar de HTS te gaan. Daar werd al snel duidelijk dat zijn hart niet bij de techniek maar bij de muziek lag, dus ging hij klassiek slagwerk studeren aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Daar studeerde hij ook HAFA-directie bij Hardy Mertens, wat hij in 2003 cum laude afsloot, en compositie. Sindsdien dirigeerde hij uiteenlopende orkesten, zowel vast als op projectbasis, tijdens bijzondere concerten en op concoursen waar hij aansprekende resultaten behaalt.
Op dit moment dirigeert Albert-John naast Arti sinds 2007 fanfare ‘Sint Cecilia’ uit Zijtaart, Vlijt en Volharding uit Oost-Souburg en Harmonie Ons Genoegen uit Kapelle. Tot slot is hij verbonden aan de Zeeuwse Muziekschool als docent slagwerk.

Albert-John Vervorst streeft ernaar orkesten tijdens repetities zo goed voor te bereiden, dat er ruimte voor de mooie, onverwachte dingen is die kunnen ontstaan tijdens concerten. We hopen mooie concerten te gaan geven onder zijn leiding.

 

Muzikale leiding Jong Arti

Madeleine Boertje studeerde aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam, hoofdvak dwarsfluit en Docent Muziek. Na het conservatorium studeerde zij hafa-directie aan Bourdon Hogeschool, bij aanvankelijk Gerrit Fokkema en vervolgens Gerhart Drijvers, waar zij in 2014 afstudeerde. Als fluitiste in verschillende orkesten en tijdens haar directiestudie en -werkzaamheden deed zij ruime ervaring op met een breed repertoire en orkesten van uiteenlopende niveaus. Vanaf september 2018 verzorgt Madeleine Boertje het gehele opleidingstraject van Harmonie Arti Alphen a/d Rijn.

Madeleine is zeer ambitieus. Zo deed ze in juni 2016 mee aan The Young Conductor Awards, een directiewedstrijd voor jonge dirigenten. Als zesde van de 24 deelnemers haalde zij de finale net niet, maar behaalde ze zeker een mooi resultaat. Naast dirigent van de twee opleidingsorkesten bij Arti, is Madeleine dirigent van Het Edes Orkest en Sootjevisch, een driestemmig dameskoor + combo uit Zevenhuizen.

Als dirigent deelt Madeleine graag haar ambitie met haar orkesten. Echt muziek maken staat bij haar voorop. Daarom werkt zij graag aan klank, balans, zuiverheid, frasering en muzikale beleving, met als uiteindelijke doel het publiek te raken en een prachtige avond te bezorgen. Arti kijkt ernaar uit met Madeleine samen te werken aan een groeiende en bloeiende toekomst van de opleidingsorkesten.

Muzikale leiding Toetie!

Het beginnersensemble Toetie!, dat in januari 2009 is opgericht, stond eerder onder leiding van Kim Bosch en Samuel Schelling, beide muzikanten die bij Arti zijn opgegroeid en diploma’s aan conservatoria hebben behaald. Tot september 2017  leidde Frank Ohm Toetie!, tijdens zijn studie Schoolmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Na Frank nam Ismahaan Mohamed het stokje van Toetie! over. Zij wist met enthousiasme de beginnende muzikanten op weg te helpen in het samenspelen en muziek instuderen.

Met het ontstaan van St’Arti, als ensemble en cursus voor échte beginners, heeft Arti de ambitie om Toetie! een niveau hoger te brengen. Daarvoor is een professionele leiding en veel ervaring nodig; niets is moeilijker dan het leiden van een beginnersorkest. Met Madeleine Boertje heeft Toetie! per september 2018 een kundige dirigent die de muzikanten in Toetie! op weg kan helpen richting Jong Arti.

Repetitielocatie

Wellantcollege
Kalkovenweg 62
Alphen aan den Rijn

Repetitieavond

Elke dinsdagavond:
17:50u - 18:35u Toetie!
18:45u - 19:45u Jong Arti
20:00u - 22:10u Groot Arti

Volg Arti

Ledenmenu