Arti heeft een overvolle agenda, dankzij vele eigen optredens maar ook concerten op uitnodiging bij activiteiten van anderen in gemeente Alphen a/d Rijn. Toch is dat voor veel leden nog niet genoeg. Hieruit is een rijkdom aan ensembles geboren: van mini-harmonie tot swingband, hieronder stellen we ze graag aan u voor. En wie weet, kunnen wij voor u een passend optreden verzorgen!

De Arti’esten tijdens het Korenfestival in 2017.

De Arti´esten
Serenades, opluistering van feestjes en evenementen, kerstoptredens en begeleiding van trouw-, rouw- en kerkdiensten: dat zijn kolfjes naar de hand van de Arti´esten. Dit is een mini-harmonieorkestje van 12 a 14 muzikanten, die een breed repertoire kunnen spelen. Voor de feestelijke gebeurtenissen staan bekende en leuke liedjes op de lessenaar, zoals “Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben”, “Dans je de hele nacht met mij”, “Als de morgen is gekomen”, kortom, muziek die bij een breed publiek in de smaak valt. Uiteraard is er ook een scala aan vrolijke kerstliedjes voor handen.
Voor diensten en meer ingetogen gebeurtenissen is het mogelijk in overleg bijvoorbeeld samenzangen te begeleiden, sfeervolle eigen bijdragen te spelen en in de sfeer en stijl van de gebeurtenis toepasselijke muziek te verzorgen. De Arti´esten is geen dweilorkest en verzorgt liefst zittende optredens.

Arti´s koperkwintet
Arti’s koperkwintet bestaat uit 2 trompetten, hoorn, euphonium (of trombone) en bastuba. Het ensemble laat regelmatig van zich horen, als begeleiding van een kerkdienst, met een gastoptreden bij een koorconcert, of tijdens speciale herdenkingen zoals ‘Lichtjes in het Donker’ op de Oosterbegraafplaats in 2011. Door de flexibiliteit van de blazers kan aan bijna iedere vraag worden voldaan. Ook een groter koperensemble van Arti behoort tot de mogelijkheden, zoals jaarlijks is te horen tijdens de Alphense Dodenherdenking.

Arti´s Clarinet Choir
Dit grotere ensemble bestaat uit esklarinet, besklarinetten, alt- en basklarinet. Het ‘Choir’ kan sfeervolle bijdragen leveren aan concerten en diensten. Groot Arti´s klarinetsectie heeft een warme klank en de muzikanten vinden het een uitdaging om zo mooi mogelijk voor de dag te komen.

Arti’s Blaaskwintet
In december 2016 in het leven geroepen en direct bij twee optredens in goede aarde gevallen: Arti’s blaaskwintet, bestaande uit de klassieke bezetting fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot. Prachtig repertoire bestaat voor dit ensemble, maar ook het begeleiden van samenzangen behoort tot de mogelijkheden. Het debuut tijdens het kerstconcert van het Alphens Mannenkoor smaakte naar meer!

Ensembles op maat
Op verzoek kan een ensemble op maat worden samengesteld. Past het beter om bijvoorbeeld een saxofoonkwartet in te huren? Of is er voor een gelegenheid een ensemble met een anders-dan-andere samenstelling gewenst. Ook dat behoort bij Arti tot de mogelijkheden!

Swingband P'ArtiSwingband P’Arti
Een bijzondere loot aan de boom van Arti’s ensembles, is een initiatief van de jongere garde in Groot Arti, die met een spetterend Sing Sing Sing van Benny Goodman hun debuut maakten in voorjaar 2015. De Swingband P’Arti speelt muziek van Blues Brothers, Bruno Mars tot muziek van George Gershwin, Benny Goodman en Glenn Miller. Stil blijven zitten lukt in ieder geval niet! Op de hoogte blijven van de Swingband? Like de Facebookpagina Swingband P’Arti!

Interesse? Neem contact op via dit formulier.