Groot Arti is het gevorderde orkest van de vereniging. Het orkest geeft zo´n vijf optredens per jaar en bouwt aan een goede naam in de wijde regio van Alphen a/d Rijn. Het orkest telt ongeveer vijftig muzikanten en werkt hard aan het bereiken van een volledige bezetting. Arti is een sociale vereniging: ook al heeft Groot Arti de ambitie concerten op hoog niveau en met veel beleving te geven, het is een plek voor iedereen.

Mother Earth Groot Arti

gemaakt door fotograaf Fred Peters

Groot Arti heeft een naam hoog te houden voor wat betreft bijzondere concerten op niveau. Van reizen naar Londen, Parijs, Marville (N-Fr.), Vlaanderen en Duitsland tot swingende buitenconcerten in het centrum van Alphen a/d Rijn. Van een popconcert in de grote zaal van theater Castellum tot een Galaconcert met sopraan Miranda van Kralingen en een klassiek concert met violiste Emmy Storms in de kleine zaal naar een swingend concert met zangeres MAI in het Parktheater. De kinderconcerten van Arti zijn in de wijde omgeving bekend: het Grote MiniMaximAlexConcert zette het stadhuis op stelten, met de PyjamaP´Arti zat het hele orkest én het publiek in nachtkleding, het multiculti-kinderconcert ´Carnaval met dieren!´ was een feestje voor kinderen van alle culturen, en tijdens Arti´s Ruimtereis nam het Mannetje op de Maan het hele publiek mee door het heelal. De Groot Arti-leden hebben er veel plezier in deze concerten bijzonder te maken: tijdens ‘Koning Winter geeft een feestje’ leek het alsof het hele sprookjesbos was uitgelopen.

De vele concerten en wisselende programma’s vragen het nodige van de leden: veel thuisstudie, geen repetitie kunnen missen en regelmatig weg in de weekenden. Tegelijk levert dit leuke, uitdagende avonden en een bijzondere verenigingsfeer op. Dankzij alle inspanningen is Arti een gezonde en goed bezette vereniging, dwars tegen de trend van slinkende en soms zelfs verdwijnende orkesten in.