Voor de echte beginners: St’Arti!

startorkestHarmonie Arti start met een serie workshops op blaasinstrumenten, om kinderen die nog nooit les hebben gehad toch al in een orkest samen te laten spelen. Kan dat? Jazeker! De cursus St’Arti is speciaal voor kinderen, in de leeftijd van groep 4 tot en met groep 8, die geen instrument bespelen maar wel een blaas- of slaginstrument zouden willen bespelen of het willen uitproberen. Op dinsdag 22 januari 2019 start de nieuwe cursus.

De cursus is op tien dinsdagavonden, van 18.00 tot 18.45 uur in het Wellant College aan de Kalkovenweg in Alphen a/d Rijn. Tijdens deze repetities spelen de beginnende muzikanten samen met andere kinderen in het startorkest en leert men spelenderwijs het notenschrift. Het instrument krijgt de cursist mee naar huis om thuis op te oefenen. Tijdens het Toekomstconcert op zaterdag 6 april 2019 geeft het startorkest een concert, waar men samen speelt met de twee andere opleidingsorkesten van Arti: Toetie en Jong Arti!

Is het bespelen van een instrument goed bevallen, dan kan men les volgen bij een professionele muziekdocent. Arti regelt een muziekdocent die een aantal lessen geeft tot de zomervakantie tegen een gereduceerd tarief.

De cursus wordt gegeven in groepjes van maximaal vijftien kinderen. Kosten zijn 40 euro, vooraf te voldoen. De deelnemer volgt hiervoor wekelijks les, ontvangt een blaas- of slaginstrument naar keuze, het lesmateriaal en speelt mee tijdens één van Arti´s concerten. De huur van het instrument is bij de prijs inbegrepen. Wel wordt er een eenmalige borg gevraagd. De borg wordt teruggestort als het instrument weer in goede staat is geretourneerd aan Arti.

Uit deze instrumenten kan er gekozen worden:

  • Bariton;
  • Dwarsfluit;
  • Hoorn;
  • Klarinet;
  • Slagwerk (melodisch slagwerk, zoals bongo’s, klokkenspel e.d.);
  • Trombone;
  • Trompet.

Aanmelden kan vóór 22 december 2018 via info@arti-alphen.nl of via deze link. Geef daarbij welk instrument je eerste, tweede en derde keus is. Vind je het moeilijk om te kiezen? Dan mag je dinsdag 18 december tussen 18.00 en 18.30 uur even komen proefblazen op de verschillende instrumenten in het Wellant College! Meld je aan via info@arti-alphen.nl.

 

 

 

 

 

Repetitielocatie

Wellantcollege
Kalkovenweg 62
Alphen aan den Rijn

Repetitieavond

Elke dinsdagavond:
18:00u - 18:45u Toetie!
18:45u - 19:45u Jong Arti
20:00u - 22:10u Groot Arti

Volg Arti

Ledenmenu