Toetie! tijdens het Toekomstconcert Superhelden 2019

Sinds 6 januari 2009 is Arti het ensemble Toetie! rijker. Dit ensemble is speciaal voor beginnende muzikanten opgericht. Op een leuke en stimulerende wijze wordt eenvoudige muziek ingestudeerd, waardoor het ook voor net gestarte muzikanten mogelijk is samen te spelen. Na ongeveer een half jaar les kunnen leerlingen meekomen in dit ensemble. Met twee- of driestemmige muziek leren de muzikanten naar elkaar te luisteren, hun eigen partij te spelen terwijl iedereen om je heen iets anders doet, en om tegelijk noten te lezen, te tellen en naar de dirigent te kijken. Spelen in een orkest is lang zo eenvoudig niet!

Na zo’n drie jaar les, als de Toetie!-muzikanten ervaring in samenspel hebben opgedaan en door les een betere beheersing van het instrument is bereikt, stromen de Toetianen door naar het opleidingsorkest Jong Arti. Dit orkest werkt hard aan het verhogen van het muzikale niveau, zodat de aansluiting naar het gevorderde orkest Groot Arti voor muzikanten makkelijker wordt.

Vanuit Toetie! zijn inmiddels al leden doorgestroomd naar Jong en zelfs Groot Arti. Toetie! staat onder leiding van Madeleine Boertje, die de jonge muzikanten op een leuke en vakkundige wijze wegwijs maakt in het ensemble.

Nieuwe leden zijn op ieder moment in het seizoen van harte welkom bij Toetie!