Harmonie Arti is opgericht in 1908. Daarmee zijn we de oudste muziekvereniging van Alphen a/d Rijn. Maar Arti is nog steeds springlevend! Arti is een actieve, ambitieuze en gezonde vereniging die voor alle leeftijden mogelijkheden biedt samen muziek te maken.

 

In de concertharmonie Groot Arti spelen ervaren muzikanten. Doorstromers uit ons opleidingsorkest Jong Arti kunnen hier verder groeien. Maar ook zij-instromers uit de wijde regio of herintredende volwassenen die hun geliefde hobby weer oppakken zijn van harte welkom bij Groot Arti.

 

Jong Arti is ons opleidingsorkest, bedoeld voor mensen die minimaal ongeveer 3 jaar les hebben op een blaas- of slagwerkinstrument.

Harmonie Arti vindt het belangrijk dat jeugd in aanraking komt met muziek, om naar te luisteren of om zelf te maken. Arti geeft daarom vrolijke familieconcerten en brengt bezoeken aan basisscholen om jonge kinderen enthousiast te maken voor muziek.

 

Met St’Arti (orkestklassen voor beginners), beginnersensemble Toetie! en opleidingsorkest Jong Arti, biedt Arti voor iedereen aan het begin van zijn of haar muzikale carrière een leuke mogelijkheid om samen te spelen.

 

Verder zijn er volop ensembles actief, zoals het mini-harmonieorkest De Arti’esten, het koperkwintet en het amusementsorkest Swingband P’Arti. Soms organiseren Artianen eigen projecten, zoals het clarinet choir ‘Hart van Hout’ en het projectorkest voor ervaren rotten ‘Goud Arti’. Bij Arti hoef je je nooit te vervelen: voor elk wat wils!

 

Elke dinsdagavond staat in het teken van muziek maken op een zo hoog mogelijk niveau, in een goede sfeer en door alle leeftijden. Arti is tussen 18.00 en 22.15 uur te vinden in Yuverta, Kalkovenweg 62 in Alphen a/d Rijn. Kom gerust eens langs!