Nieuwe leden zijn in alle orkesten van Arti van harte welkom!

Jong of oud, beginnend of ervaren, Arti heeft altijd plaats voor nieuwe, enthousiaste leden die -ieder op zijn eigen wijze en niveau- deel willen uitmaken van Arti. Maar… elk orkest is een team dat muzikaal op elkaar ingespeeld moet zijn en het organisatorische reilen en zeilen van een vereniging heeft nogal wat voeten in aarde.

Tussen de 8 en 11 jaar en nieuwsgierig naar muziek? Dan is St’Arti iets voor jou! Een keer per seizoen start Arti met deze kennismakingscursus van 10 lessen. Nog maar een half jaartje les op een muziekinstrument? Geen nood! Bij Toetie! kun je terecht als je alles over samenspelen wilt leren! Toetie! is een klein ensemble van beginnende muzikanten en geeft ook concerten. Heb je een jaar of 2 á 3 les en ben je toe aan een flinke uitdaging? Dan is Jong Arti het orkest waar je je tanden in kunt zetten!  Speel je op minimaal niveau HaFa-B (ca 6 jaar les) en heb je orkestervaring, zin in veel concerten en uiteenlopend repertoire? Groot Arti biedt voor iedere muzikant volop uitdaging, plezier in spelen én een gezellige sfeer!

Van Arti-leden wordt dan ook het nodige verwacht…

harmondiaalarti_2-1117

gemaakt door fotograaf Hen van Dijk

 •  Aanwezigheid en inzet op de repetities en concerten;
 • Thuisstudie op de partijen;
 • Aandacht hebben voor elkaar;
 • Helpen bij de organisatie van activiteiten;
 • Op tijd voldoen van de contributie.

Natuurlijk staat hier ook wat tegenover:

 • alle muziek in bruikleen;
 • bijzondere activiteiten met én zonder instrument;
 • elke maand de nieuwsbrief ‘De P’Artituur’;
 • En… een gezellige en enthousiaste muziekvereniging!

Contributie

 • Leden tot 18 jaar €13,- per maand;
 • Studenten €15,- per maand (op vertoon van collegekaart);
 • Leden van 18 jaar en ouder €20,- per maand.

Word je lid van Arti, dan krijg je twee maanden gratis lidmaatschap! De contributie kan op verschillende manieren worden voldaan. Opzegging van het lidmaatschap gebeurt schriftelijk t.a.v. het secretariaat. In overleg met de penningmeesters zal het innen van de contributie zo snel mogelijk daarna worden stopgezet.

Heb je geen eigen instrument? Arti heeft diverse verenigingsinstrumenten die te huur zijn voor €7 per maand.

Muziekles

Bij Arti kunnen muzikanten van alle leeftijden en niveaus samenspelen, in de orkesten en de verschillende ensembles die Arti rijk is. Steeds een beetje beter worden en daardoor mooier muziek kunnen maken (hoe mooier, hoe leuker!), leer je echter niet alleen in een orkest.

Om zichzelf te kunnen ontwikkelen als muzikanten, hebben veel Artianen les op hun blaasinstrument of op slagwerk. Het is belangrijk om les te hebben: dat kan op regelmatige basis, of voor gevorderde muzikanten bijvoorbeeld in de vorm van enkele opfrislessen per jaar.

Bij Toetie!, Jong en Groot Arti spelen muzikanten die les hebben bij de Nieuwe Muziekschool Alphen aan den Rijn (www.nieuwemuziekschoolalphen.nl) of bij privédocenten. Arti heeft een lijst samengesteld van privédocenten, die geraadpleegd kan worden. Leerlingen van de Nieuwe Muziekschool Alphen (NMSA) krijgen 10% korting op het lesgeld als zij lid zijn van Arti. Voor € 100,- per schooljaar kunnen leerlingen een instrument bij de NMSA huren.

Lid worden

Kun je een instrument spelen en wil je een keer meedoen met een repetitie om te zien of het iets voor je is? Vul dan het formulier hieronder in en we nemen contact met je op. Laat ook even weten welk instrument je bespeelt.

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Geef aan welk instrument je speelt

  Met welk orkest van Arti zou je mee willen spelen?

  Hoeveel jaar bespeel je al een instrument?

  Je bericht