Ben jij nieuwsgierig hoe het is om in een orkest te spelen? Daar kun je achter komen als je mee gaat spelen in het Startorkest St’Arti! De 10-weekse cursus St’Arti gaat namelijk binnenkort weer beginnen!

Deze cursus is speciaal voor kinderen, in de leeftijd van groep 4 tot en met groep 8, die geen instrument bespelen maar wie een blaas- of slaginstrument zouden willen bespelen of het willen uitproberen. Tijdens deze repetities spelen de beginnende muzikanten samen met andere kinderen in het startorkest en leert men spelenderwijs het notenschrift. Het instrument krijgt de cursist mee naar huis om thuis op te oefenen. De tien repetities worden afgesloten met een concert op zaterdag 6 april 2019, samen met het opleidingsorkest Jong Arti en het beginnersensemble Toetie!.

Nog geen idee naar welk instrument de voorkeur uitgaat? Op dinsdag 18 december is er tussen 18.00 en 18.45 uur gelegenheid om instrumenten uit te proberen. Er is keuze uit de instrumenten: bariton, dwarsfluit, hoorn, klarinet, (melodisch) slagwerk, trombone en trompet.  Aanmelden hiervoor kan via info@arti-alphen.nl.

Inschrijven voor het startorkest St’Arti kan tot 22 december 2018 via info@arti-alphen.nl en geef je eerste, tweede en derde keus door. De repetities zijn op dinsdag van 18.00 tot 18.45 uur in het Wellant College aan de Kalkovenweg 62 in Alphen aan den Rijn. Kosten zijn €40, inclusief lesmateriaal en huur instrument. Meer informatie? Lees meer op deze pagina.