Dinsdag 16 april laten Toetie, Jong Arti en maar liefst 18 (!) kinderen van de cursus St’Arti van zich horen tijdens het jaarlijks terugkomende Toekomstconcert met als thema Superhelden. Jong Arti speelt een gevarieerd programma. In dit orkest spelen muzikanten die minimaal drie jaar les hebben. Zij leren in dit orkest een breed repertoire spelen op een stevig niveau. Beginnersensemble Toetie! geeft net beginnende muzikanten de kans om samen te leren spelen in een kleiner ensemble, dat inmiddels ook is uitgegroeid tot een volwaardig ensemble. Jong Arti en Toetie staat onder leiding van dirigente Madeleine Boertje.

De cursus St’Arti is gestart in januari en inmiddels zijn al negen muzieklessen verstreken. De cursus wordt afgesloten tijdens het Toekomstconcert. In de cursus hebben de muzikanten in spe geleerd hoe het is om op een écht instrument te blazen en hoe het klinkt als je met zijn allen tegelijk blaast. Ook hebben de beginnende muzikanten muzieknoten geleerd zodat ze allemaal tegelijk muziek kunnen spelen. Een groot aantal van de kinderen gaat door met lessen op de Nieuwe Muziekschool. Deze muzikanten hopen we natuurlijk terug te zien in Toetie na de zomervakantie! St’Arti staat onder leiding van Karen Smook en Wim Dekker.

Als kers op de taart wordt de avond afgesloten als één groot orkest, met maar liefst 50 muzikanten. Wees om 18.45 uur binnen om het concert van al onze opleidingsonderdelen te beleven en onze orkesten met een hartelijk applaus te belonen!

De toegang is gratis, al wordt een vrijwillige bijdrage wel gewaardeerd.