Op vrijdag 29 juni geeft Harmonie Arti Alphen een concert op de steiger voor het Nutsgebouw, waar nu de restaurants MaggieBlue, Woodstone en De Beren zijn gevestigd. Het orkest speelt een selectie van het programma wat een week later tijdens Arti’s concerteis in Trier (Duitsland) en Luxemburg-Stad klinkt. Arti speelt filmmuziek uit de Westside Story en Fiddler on the Roof, maar ook veel volksmuziek uit Ierland, Duitsland en in Klezmer-stijl. Het concert begint om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur.

Eens in de twee of drie jaar gaat Harmonie Arti Alphen op concertreis naar het buitenland. Eerder waren Londen, Parijs, Vlaanderen en Keulen al bestemmingen, en nu gaat de reis van vrijdag 6 tot en met zondag 8 juli naar Trier en Luxemburg-Stad. Elke dag geeft Arti daar een concert, tijdens festivals of op overdekte buitenpodia in de stad. De concertreis is voor Arti altijd een geweldige gezamenlijke belevenis van muziek en gezelligheid met elkaar.

Om de fans van de Arti-leden toch te laten genieten van wat Arti over de grens speelt, geeft het orkest een Thuisblijversconcert op de steiger bij het Nutsgebouw. Het programma bevat bekende muziek uit films, dixieland en lichte jazz muziek, maar ook bijvoorbeeld het bekende Duitse ‘Rosamunde’ ontbreekt niet. Er zijn volop terrassen om de steiger, waarop toehoorders met een hapje kunnen genieten van de muziek.