Wat hebben lijnen, vormen, kleuren, grafieken, kunst en blaasmuziek met elkaar gemeen? Zij geven onze wereld vorm, zónder woorden. Dit concert staat in het teken van muziek die gaat over de grafische vormgeving van ons leven. Jong Arti, de orkestklas St’Arti, Toetie en concertharmonie Groot Arti geven het avondvullende concert in Theater Castellum.

Wat zou ons leven zijn zonder vormen en kleuren? Net als muziek, spelen ze een niet te onderschatten rol in onze communicatie. Componisten lieten zich door dit gegeven inspireren en daarvan stelde Arti een verrassend en gevarieerd programma samen. Groot Arti speelt bijvoorbeeld ‘Diagram’ van André Waignein en de ‘Geometric Dances’ van Roger Cichy, die de toehoorder zeker weten op het verkeerde been zetten. Jong Arti brengt onder andere ‘Yellows Mountains’ dat Jacob de Haan schreef als ode aan de bloeiende Zwitserse bergen van St. Moritz, en The Lion King met de hit ‘Circle of Life’ van Elton John.

Nieuwe muzikanten

Het is de eerste keer dat de nieuwe lichting ‘Toetie!’ zal optreden. Deze generatie is in januari gestart en heeft hard gewerkt aan hun bijdrage. De vorige generatie van Toetie is inmiddels doorgestroomd naar Jong Arti, het opleidingsorkest dat uiteraard ook te beluisteren is deze avond. Sinds november staat Frank Ohm, al van jongsaf zelf Artiaan, voor Jong Arti en nu voor Toetie. Ook in januari startte de tiendelige orkestklas St’Arti, onder leiding van Rens van Renssen. Dit concert is voor deze jonge beginners de afsluiting van hun cursus.

Het concert begint om 20.00 uur, om 19.30 uur gaat de zaal open.

Kaarten voor dit concert kosten €16 voor volwassenen en €10 voor kinderen tot 16 jaar (prijs inclusief pauzeconsumptie) en zijn te koop bij theater Castellum.

Graag tot ziens op 6 april!